onsdag 25 november 2009

Kroppen

För mig är kroppen absolut inte helig. Faktum är att det inte finns speciellt mycket jag ser som heligt längre. Däremot ser jag min kropp som min bästa vän. Den enda som kommer följa med mig vart jag än går och vad jag än gör, hela livet.

Så varför skulle jag ignorera kroppens vilja, dess instinkter och behov, för "förnuftiga" beslut (som oftast inte är speciellt produktiva i längden)? Den får inte alltid bestämma, men jag kommer alltid att lyssna på den.

Att jämföra min kropp med retuscherade modeller vore inte bara skrattretande löjligt, det vore ett svek också. Att ge kroppen vad den vill ha (mat, värme, träning, vila) är kärlek. Och det är absolut något den förtjänar.

Min kropp är perfekt för att den fungerar fortfarande. Den ger mig vad jag vill ha och jag försöker ge den vad den vill ha - vi har helt enkelt ett väldigt bra teamwork!

Och dom som försöker komma emellan detta, med sina teorier eller "logiska" (= intellektuella) argument, kan ju bara gå och hänga sig på en gång. För dom har verkligen missat något riktigt stort.


Googlad bild.