tisdag 15 december 2009

Den magiska 3-månadersgränsen.

Det är ingen hemlighet att jag har rätt så många förhållanden bakom mig. De flesta har varit korta men intensiva. Efter 3 månader brukar det räcka. Då har jag fått nog, av en eller annan anledning.

... men inte den här gången.

(Googlad bild)

...visst är jag romantisk? (haha)

Symbolik.

Jag gillade aldrig Britney Spears. Eller Christina Augilera. Redan som 14-åring tyckte jag att dom kändes plastiga och konstgjorda. Faktum var att det mesta som var populärt vid just den tiden kändes så otroligt fejkat.

"Den dagen jag hittar en kvinnlig artist som inte bryr sig om hur hon ser ut eller hur andra uppfattar henne och dessutom gör bra musik, så kommer jag att bli hennes största fan."

Man kan kan tycka vad man vill om Courtney Love. Men hon blev den artisten för mig. För många år sedan. Och jag får fortfarande min dos av nostalgi-känslor när jag lyssnar på henne.

Det intressanta är egentligen inte artisterna i sig själva, utan vad dom symboliserar för en personligen. Vilken är din favorit?


Swing low sweet cherry
Make it awful
It's your life, it's your party, it's so awful
Let's start a fire
Let's have a riot! Yeah it's awful
It was punk
Yeah, it was perfect now it's awful




Courtney Love.

Lyckopolitik?

Det finns dom som diskuterar "lyckopolitik". Det är en idé om att politikerna borde vända sitt fokus från de ekonominska frågorna och se mer på vad som generellt gör människor lyckliga.

Många verkar gilla idén, men jag tycker det låter skitläskigt. Ska jag inte ens få ha mitt känsloliv ifred nu? Och vad händer om man inte passar in på "normen". Blir man medicinerad då?

Faktum var att jag tänkte på det här inatt. Sedan kräktes jag(!) Det kan såklart ha varit en slump, att jag bara RÅKADE tänka på det i samma stund som illamåendet började och snabbt förvandlades till en växande massa i toalettstolen?

Ja, man kan inte veta allt.

Fast jag vet att jag inte gillar idén med "lyckopolitiken", trots alla vackra formuleringar från höger och vänster. Jag får helt andra associationer.

PS. Har storebrorssamhället bara börjat?