onsdag 2 december 2009

Min (gamla) lägenhet

Äntligen har vi börjat städa ur den ordentligt. Nästan allt småplock är packat i kartonger och möblerna är hos sina nya ägare (slit dom med hälsan)! Bara lite kvar att göra nu.

Många minnen kommer nog att försvinna för gott. Det börjar redan nu kännas rätt avlägset att Friskväderstorget var mitt hem under 1,5 års tid, ändå var det flera år sedan jag sist stannade så länge på ett och samma ställe.

Jag kommer alltid komma ihåg bilbränderna(!), grannarna, alla nya bekantskaper, dansandet i trappan, stenkastande ungar, svarte mosse, de långa promenaderna och roliga festerna.



Utanför Godvädersgatan, för några månader sedan.

Tradera!!

När man flyttar så inser man ofta vilket överflöd man faktiskt har av allting. Inte minst kläder! Det sägs ju att om man inte använt ett plagg på ett år så kommer man antagligen inte göra det i framtiden heller. Eftersom det inte finns så mycket plats här, så känns det extra viktigt att inte behålla mer än nödvändigt.

Istället för att skänka bort allting till myrorna i vanlig ordning, så tänkte jag försöka sälja dom på Tradera. Dels för att se hur det funkar och dels för att jag alltid behöver mer pengar.


Linne från BikBok, endast använt en gång.

Karusellen

Har ni märkt att livet går i perioder? I princip jämt. Jag vet inte hur många gånger jag tänkt att "Ok. This is it. Nu händer det ingenting mer. Jag har blivit gammal och resten av mitt liv kommer enbart att kunna upplevas i form av minnen." Allting har bara stannat upp.

Sedan är det dött också. Ibland i veckor, ibland månader. Tills det börjar röra på sig igen. Antingen smyger det sig på, sakta men säkert, eller så överrumplar det en totalt! Det går aldrig att vara riktigt säker på hur det börjar.. eller hur det slutar.

Men jag vet en sak. Och det är att för varje ny fas har det hänt något. Man har ändrats lite. Och ingenting kan riktigt fortsätta vara som förut. Det bästa man kan göra då är att inse att det här antagligen kommer vara den bästa fasen i hela ens liv!

(Igen.. och igen.. och igen!) ;)

Vinter 2009

När jag vaknade för en timme sedan var det helt vitt ute. Solen sken och huvudvärken var ett faktum. Verkar hänga ihop med vädret, rätt ofta. Men nu är det i alla fall officiellt vinter! Vet att det inte är speciellt populärt att önska sig snö här nere (det blir till slask så snabbt igen), men jag hoppas lite ändå. :)


Utsikt från köket och vardagsrummet.